.

Vreedzame kracht

Atoombommen zijn gebaseerd op de sterke kernkracht die atoomkernen bijeenhoudt.

Miljoenen malen dieper ligt het verenigd veld. Het verenigd veld is het meest fundamentele veld in het universum. Het verenigt alles met alles tot een onderliggende eenheid die een bron is van vreedzaamheid.

De term verenigd veld komt uit de natuurkunde. Het verenigd veld verenigt alle materievelden (die de basis vormen van alle materie, zoals atoomkernen en elektronen) met alle krachtenvelden (het elektromagnetisme, de zwakke kernkracht, de sterke kernkracht en de zwaartekracht).

Sinds oeroude tijden heeft de mensheid het vermogen dit verenigd veld te activeren door middel van technieken die beschreven staan in een eerbiedwaardige tekst: de Yoga-sutra van Maharishi Patanjali.
Tegenwoordig is door Maharishi Mahesh Yogi de essentie ervan beschikbaar gemaakt in het TM-Sidhiprogramma. Eenieder kan dit leren in enkele lesuren in de loop van enkele maanden. Ook in Nederland.

Duizenden Nederlanders hebben dit krachtige meditatieprogramma – een vervolgprogramma op TM – al geleerd. En over de hele wereld zijn dit honderdduizenden mensen. En meer dan 5 miljoen mensen leerden de basistechniek Transcendente Meditatie (TM) zoals geleerd door Maharishi Mahesh Yogi.

Kalmering van Conflicten

Gezamenlijke beoefening van het TM-Sidhiprogramma leidt tot kalmering van conflicten wereldwijd, een toename van de positiviteit en het voorkomen van nieuwe conflicten. Dit blijkt uit vele onderzoeken over de gehele wereld verricht die gepubliceerd zijn in internationaal gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften.

Zo daalde het aantal slachtoffers in de Libanese burgeroorlog op het moment dat er een groep van zeventig Libanezen bijeenkwamen (in maart 1984) om dit TM-Sidhiprogramma gezamenlijk te beoefenen. Toen de groep uiteenging op het algemene verzoek van de regering om weer aan het werk te gaan, begonnen de kanonnen opnieuw te bulderen. Zodra zij ijlings terugkeerden om in de groep te mediteren, zwegen de kanonnen weer. Meer over dit onderzoek...

Een grotere groep had eenzelfde invloed vanuit het naburige Isral, waar tussen de honderd en tweehonderd beoefenaars van het TM-Sidhiprogramma deelnamen aan het International Peace Project in Jeruzalem. Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Conflict Resolution. Meer over dit onderzoek...

Vanuit Amerika had een groep van 7000 TM-Sidhibeoefenaars een overtuigend effect op de vredesbesprekingen in Libanon. Meer over dit onderzoek...

Er zijn nu meer dan vijftig onderzoeken gedaan naar het uitstralingseffect van Transcendente Meditatie en het TM-Sidhiprogramma. Naast onderzoek in Amerika, Engeland, op de Filippijnen, in India en in Puerto Rico werd ook onderzoek gedaan in Nederland.
Deze onderzoeken maten het aantal misdrijven als teken van negativiteit.

Zeventien van deze onderzoeksverslagen zijn gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften als het Journal of Conflict Resolution, Social Indicators Research, Social Science Perspectives Journal, Psychology Crime and Law en Journal of Crime and Justice.

Overzicht onderzoek in Nederland:
In Nederland trad naast een daling in criminaliteit en tegelijkerlijd een daling op in het aantal verkeersongevallen.
- Onderzoek tot 1982
- Onderzoek 1984 - 1985
- Onderzoek verkeersslachtoffers

In Washington werd een Demonstratieproject gehouden, waarbij het resultaat tevoren werd aangekondigd aan bewindspersonen, pers en professoren om het onderzoek te controleren. Ook dan was het resultaat overduidelijk: ruim 23% minder moord en doodslag in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Meer over dit onderzoek...

Wie wil er niet wonen in een land dat immuun is voor geweld en terroristische aanslagen?

Meer over onderzoek naar terrorisme...

Meer weten over de gebruikte meditatietechnieken? Het TM-Sidhiprogramma is een gevorderde techniek van het TM-programma. De eerste stap is het leren van Transcendente Meditatie. Hiervoor kunt u zich wenden tot het

Maharishi Centrum voor Verlichting
Nijenburg 73
(aan de Van Nijenrodeweg nabij de Buitenveldertselaan richting Amstelveenseweg)
1081 GE Amsterdam-Buitenveldert
tel. 020 63 26 30 5
e-mail: mvu-amsterdam@hetnet.nl

Klik hier als u meer wilt weten.
 

 


Entire contents copyright © 2005 Maharishi Vedisch Instituut.
All rights reserved.
Please refer to legal details concerning copyright and trademark protection.
Comments send to: webmaster

Last update: 4/2005