Wereldvrede.nl -> Actie voor Onoverwinlijk Nederland in 2005/6 -> Conferentie RAI.

Persbericht 7 december 2005

Achtdaagse conferentie: Een nieuwe toekomst voor de mens

Inauguratie Universiteit van Wereldvrede in Amsterdam

Van 8 tot en met 15 december vindt in Amsterdam RAI een achtdaagse conferentie plaats met als thema Een nieuwe toekomst voor de mens. De conferentie valt samen met de inauguratie in Nederland van een drietal universitaire instellingen, waaronder de Maharishi Universiteit van Wereldvrede.

Totale kennis

Studenten aan Maharishi Universiteiten doen totale kennis op. De opleiding omvat zowel kennis van de buitenwereld (wetenschappen) als van de binnenwereld (technieken uit de Vedische Wetenschap van Bewustzijn). Door deze technieken wordt de hersencapaciteit van studenten vergroot. Hierdoor zijn de studenten na hun studie in staat om als volledig ontwikkelde mensen perfecte beslissingen te nemen in hun privé- en beroepsleven. Binnen het onderwijsprogramma maken de Universiteit en de daarbij aangesloten Colleges veelvuldig gebruik van internet en satelliet-tv. De opleidingen duren gemiddeld 4 jaar voor de BA- en MA-opleiding en 2 jaar voor PhD-opleiding.

Maharishi Universiteit van Wereldvrede

Deze all-round opleiding leidt op voor een carrière in politiek en bestuur. Tijdens de opleiding worden natuurwetenschappen bestudeerd naast de Vedische wetenschap van bewustzijn. De hieruit opgedane totale kennis wordt toegepast op gebieden als onderwijs, gezondheid, architectuur, landbouw, politiek, economie, communicatie en technische wetenschappen. Al tijdens hun opleiding dragen de studenten bij aan wereldvrede dankzij de Vedische technieken.

Maharishi Vedische Universiteit

De nadruk in deze opleiding ligt op leiderschap, creativiteit en innovatie. De essentie van leiderschap is volledig vrije zelfexpressie, en de sleutel tot zelfexpressie is zelfkennis. Om dat te bereiken is de ontwikkeling van bewustzijn essentieel. Dit onderscheidt de Vedische universiteit van het traditionele onderwijs. De universiteit maakt gebruik van technieken om informatie-overdracht in de hersenen efficienter te maken.

Maharishi Vedische Medische Universiteit

Deze universiteit leidt specialisten op in natuurlijke gezondheidszorg,de Maharishi Vedische benadering van gezondheid. Door stimulering van de innerlijke intelligentie van het lichaam ontstaat op natuurlijke wijze een ideaal evenwicht in iemands functioneren. Dit draagt bij aan preventie van ziekten en een natuurlijke gezondheidszorg zonder de gevaren van de huidige geneesmiddelen.

Sprekers

Voorzitter van alle bijeenkomsten is dr. Bevan Morris, president van de eerste Universiteit die door Maharishi in 1971 is opgericht in de Verenigde Staten.

Een van de andere sprekers is de Amerikaan dr. John Hagelin, die zijn sporen heeft verdiend in de kwantumfysica bij de ontwikkeling van de supersnaartheorie. Hagelin was eerder dit jaar te zien in de film What the bleep do we know.

Andere bijdragen zijn afkomstig van dr. Michael Dillbeck, expert op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Vedische technieken op de psyche van de mens en op de maatschappij.

Een Amerikaanse hoogleraar fysiologie en een team van Oostenrijkse artsen verzorgen de lezingen over de specifieke facetten van de gezondheidszorg en over de baanbrekende ontdekking van de arts Maharaja Nader Raam dat het menselijk lichaam zijn basis heeft in bewustzijn.

De conferentie vindt plaats in zaal F van de RAI en is dagelijks vrij toegankelijk. De conferentiedagen beginnen op werkdagen om 19.00 uur en in het weekend om 15.00 uur. Zie ook www.wereldvrede.com

[Sluit dit venster]