Wereldwijd vredesproject



Centraal in Japan, in Nasu,
nabij het buitenverblijf van de
keizer ligt dit vredespaleis
waar het TM-Sidhiprogramma
wordt beoefend.


Japan

In het centrum van het land van de rijzende zon is een vredespaleis gebouwd in de traditionele Japanse stijl. De regering van Japan heeft een onderzoek laten verrichten naar transcendente meditatie als techniek ter vermindering van stress in het bedrijfsleven.

Verenigde Staten

In Amerika in de midwest is Vedic City gevestigd, de nieuwste gemeente van de staat Iowa. De nieuwe stad heeft de landelijke prijs gewonnen voor de Amerikaanse droomstad voor deze staat.
“Vedic City vervult de Amerikaanse droom van een gezond, gelukkig leven in een veilige, vredige omgeving”, zegt de burgemeester dr. Robert G. Wynne. De inwoners beoefenen praktisch allemaal het TM-Sidhiprogramma. De gemeente heeft 500 Indiase vredesexperts uitgenodigd in de stad te komen wonen in voor hen opgetrokken huisvesting.

In het naburige Fairfield staat de Maharishi University of Management. De universiteit leidt op voor erkende diploma’s in 17 vakken, sommige tot het niveau van doctor (PhD), bijvoorbeeld in de fysiologie. In de omgeving wonen veel TM-Sidhibeoefenaars. Ze hebben hun werk in het stadje of aan de universiteit. Dagelijks komen in de speciaal daarvoor gebouwde koepels 500 tot 700 TM-Sidhibeoefenaars bijeen. Voor studenten aan de universiteit is deelname aan het meditatieprogramma in de koepel een verplicht onderdeel van hun studie.

Voorts bestaan vredespaleizen nabij de hoofdstad Washington (in Bethesda, Maryland) en in Lexington, Kentucky.

In New York staat in het financiële centrum, in Broad Street, een vredespaleis waar vredestechnieken worden gedoceerd en cursussen worden gegeven voor diverse sectoren van de maatschappij, waaronder financiën, economie en bestuur.

Onderzoek door Japanse regering


Klik op de afbeelding voor een uitvergroting


Het Japanse Ministerie van Arbeid liet een onderzoek verrichten naar Transcendente Meditatie over een periode van vijf maanden. Aan 447 industriewerkers van Sumitomo Heavy Industries, een van Japans grootste bedrijven, werd de TM-techniek geleerd. In vergelijking met de 321 werknemers die geen TM leerden, toonde de TM-groep significant minder lichamelijke klachten, minder onbeheerste impulsiviteit, minder emotionele instabiliteit, minder psychische onevenwichtigheid en minder angst. De mensen uit de TM-groep gaven aan sneller in te slapen en beter door te slapen en minder te roken.

Bron: Haratani, e.a. Effects of Transcendental Meditation (TM) on the mental health of industrial workers. Japanese Journal of Industrial Health 32 (7): 346, 1990. En: Haratani e.a., Effects of Transcendental Meditation (TM) on the health behavior of industrial workers. Japanese Journal of Public Health 37 (10): 729, 1990

<  vorige pagina    -    inhoud    -    volgende pagina  >