Wereldwijd vredesproject


Verblijf voor een
vredesgroep in Uedem,
Duitsland


Een van de 500 scholen
op basis van TM in India,
waar onderwijs wordt
gegeven in o.a.
management en
computerkunde


Duitsland

In Duitsland bestaan twee vredespaleizen en een meditatieacademie waar grote groepen TM-Sidhibeoefenaars verblijven en enkele kleinere woongemeenschappen van TM-Sidhibeoefenaars.

Engeland

In Engeland bestaat een woongemeenschap van plm. 400 TM-Sidhibeoefenaars in Skelmersdale met een meditatiekoepel en een lagere/middelbare school die onderwijs geeft op basis van bewustzijn. Gepubliceerd onderzoek wijst op een daling van de criminaliteit in het nabijgelegen Liverpool.

Ook elders in Europa, bijvoorbeeld in ItaliŽ, KroatiŽ, Wit-Rusland en de OekraÔne, zijn groepen TMSidhibeoefenaars bijeen of worden vredespaleizen opgezet.

Het Midden-Oosten

In IsraŽl heeft de burgemeester van Ashdod steun toegezegd:

ďEen meditatiehal voor wereldvrede zal vijfhonderd mensen huisvesten die een opleiding krijgen in vredescheppende bewustzijnstechnieken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze misdaad, geweld en terrorisme verminderen, zelfs in oorlogsgebieden. Dit bleek uit belangrijk en baanbrekend onderzoek in IsraŽl tijdens de oorlog in Libanon. Gezien het geringe succes van de pogingen om vrede te scheppen in ons deel van de wereld, vind ik dat we allemaal de handen ineen moeten slaan om dit creatieve, wetenschappelijke project voor vrede te realiseren. Om te bewerkstelligen wat de bijbelse profeten voorzagen:
ĎGeen volk zal tegen een ander volk een zwaard opheffen en zij zullen de oorlog niet meer leren. Maar zij zullen zitten, eenieder onder zijn wijnstok en onder zijn vijgenboom, zonder dat iemand hem opschrikt.í Ē

Zvi Zilker, burgemeester van Ashdod, IsraŽl, januari 2004


India

Op meer dan 2000 plaatsen zijn opleidingscentra gevestigd waar, in overeenstemming met oude tradities, jongeren worden opgeleid in o.a. de Maharishi technologie van het verenigd veld. In totaal zijn er meer dan 200.000 personen die deelnemen aan deze opleidingen. Vele tienduizenden hebben de opleiding reeds voltooid. Het ligt dan ook voor de hand dat in India de 40.000 vredesexperts hun vredescheppende taak gaan uitvoeren voor de hele wereld. Het voordeel is dat in een ontwikkelingsland de kosten gering zijn in vergelijking met westerse landen.

Op uitnodiging kunnen de Indiase vredesexperts ook elders in de wereld hun vredebrengende werkzaamheden komen uitoefenen als het aantal plaatselijke TM-Sidhibeoefenaars tekortschiet.


Minder misdaad in EngelandDe misdaad in Merseyside rond Liverpool daalde van 1988 tot 1993 aanmerkelijk, in vergelijking met de nationale trend in Engeland zelfs met zestig procent. Dit resultaat ontstond na de oprichting in 1985 van een groep van enkele honderden TM-Sidhibeoefenaars in het nabijgelegen Skelmersdale.

Bron: Psychology, Crime and Law, 2: 165-174.

<  vorige pagina    -    inhoud    -    volgende pagina  >