VredestechniekenOnvrede of vrede?

Miljoenen mensen zijn gestrest en maken onderling ruzie. Zij stralen onvrede uit in het collectief bewustzijn. Treedt dat op al te grote schaal op, dan ontstaat er oorlog. Wie wind zaait zal storm oogsten. Dit oude gezegde is maar al te waar.

Anderzijds is de mens – als zijn bewustzijn volledig tot rust komt en contact maakt met het verenigd veld – in staat de aanzet te geven tot vrede. Als hij weet hoe. De techniek hiervoor bestaat niet uit het denken van het woord vrede of zo. De techniek bestaat uit transcenderen en contact maken met het verenigd veld om daarna de specifieke gedachtenimpulsen te geven van het TM-Sidhiprogramma die stammen uit de vedische traditie.

Deze meditatietechnieken om vrede te scheppen zijn gebaseerd op het verenigd veld uit de natuurkunde. In het verenigd veld is alles één, er bestaat op dat niveau geen tweede. Tweedracht is er per definitie onmogelijk, er kan alleen vrede heersen. En die straalt vanzelf uit in de samenleving als het verenigd veld tijdens de meditatie wordt bereikt, of ‘aangeboord’.

Vrede is het hoogste goed, en liefhebbers van de wereld richten hierop hun inspanningen.

Erasmus (1468-1536)
Individuele beoefening van de TM-techniek heeft op zichzelf al een vredescheppend effect. Toevoeging van het TM-Sidhiprogramma maakt dat nog veel sterker. Het grootst is het vredescheppende effect wanneer het TM-Sidhiprogramma in groepen wordt beoefend. Het in groepen beoefenen van het TM- en het TM-Sidhiprogramma wordt de Maharishi Technologie van het Verenigd Veld genoemd.

Een belangrijk onderdeel van het TM-Sidhiprogramma is ‘yogisch vliegen’. Daarbij worden – door impulsen naar het verenigd veld – natuurwetten verlevendigd die fundamenteler zijn dan de zwaartekracht en dan is het lichaam in staat moeiteloos op te stijgen. Dit vormt het bewijs dat de persoon de sidhitechnieken juist toepast. Momenteel wordt gewoonlijk alleen het eerste stadium bereikt van het ‘hoppen’, maar dit is al voldoende voor een krachtig vredescheppend effect.

Omdat het verenigd veld een veld van pure vrede is, kost het opwekken en verspreiden van vrede vrijwel geen moeite. Daarom hoeven de groepen TM-Sidhibeoefenaars ook niet groot te zijn. Enkele honderden per stad, enkele duizenden voor een groot land zijn voldoende.

<  vorige pagina    -    inhoud    -    volgende pagina  >