Vredestechnieken

Het verenigd veld

Einstein streefde ernaar om alle natuurkundige verschijnselen samen te vatten in één allesverklarende theorie. Inmiddels is de natuurkunde ver gevorderd in het opstellen van deze ‘theorie van alles’. Deze theorie gaat uit van het verenigd veld, ook wel nulpuntveld genoemd. Het verenigd veld verenigt alle deeltjes- en krachtenvelden en vormt de oorsprong van alle fenomenen in de natuur.

Het verenigd veld is dus ook de basis van de mens. De mens is in staat om contact te maken met dit verenigd veld. Dit noemt men transcenderen, het overschrijden van de beperkingen van ruimte en tijd naar een toestand van diepe rust en vrede. Want in het verenigd veld bestaat geen dualiteit, alleen een onderliggende eenheid.

Als er licht is in de ziel, is er schoonheid in de mens. Is er schoonheid in de mens, dan is er harmonie in het huis. Is er harmonie in het huis, dan is er orde in het land. Is er orde in het land, dan is er vrede in de wereld.

Chinees spreekwoord
Via het verenigd veld is alles met alles verbonden. Op deze onzichtbare wijze is ook ieder mens met elk ander mens verbonden. Een impuls op het niveau van het verenigd veld wordt onmiddellijk overal verspreid. Voorbij ruimte en tijd ligt het meest fundamentele gebied van de natuur met mogelijkheden die tot nog toe ongebruikt bleven.


<  vorige pagina    -    inhoud    -    volgende pagina  >